Kunnen infraroodpanelen worden gebruikt in gebieden met wisselende temperaturen?

worden gebruikt in gebieden met wisselende temperaturen

Het antwoord op deze vraag hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte van uw ruimte, hoeveel panelen u nodig heeft en welk type infraroodstraler u kiest. Het goede nieuws is dat infraroodverwarming een zeer kosteneffectief alternatief kan zijn voor traditionele verwarmingssystemen, vooral als u kiest voor een slimme optie zoals de Premium Eco Smart Heater AENO, waarmee u tot 50% op uw elektriciteit kunt besparen. kosten!

In tegenstelling tot conventionele radiatoren, die de lucht verwarmen, verwarmen infraroodpanelen (IR) objecten en oppervlakken zoals vloeren, muren, meubels en mensen. Dit type stralingsverwarming werkt door warmte over te dragen aan de materialen en mensen in een kamer via lichtgolven die bekend staan als langegolf IR-straling. Dit is dezelfde soort straling die door de zon wordt uitgezonden en wordt als zodanig als veilig beschouwd. In tegenstelling tot nabij-infrarood dat een hoge frequentie heeft en een zichtbare oranje gloed heeft, is ver-infrarood zacht en wordt door het lichaam geabsorbeerd zonder dat er schade wordt veroorzaakt.

infraroodpanelen

Infrarood verwarming kan zowel aan de muur als aan het plafond worden gemonteerd voor een optimale warmteverdeling. Met een thermostaat regel je de temperatuur precies zoals jij het wilt.

Deze manier van verwarmen is zeer efficiënt. Het is in staat een kamer snel en efficiënt te verwarmen, met weinig energieverspilling, omdat de warmte rechtstreeks naar objecten wordt overgebracht in plaats van naar de lucht. Bovendien droogt het de lucht niet uit zoals convectieverwarming, omdat het alleen objecten verwarmt en niet de lucht, wat gezonder is voor astmapatiënten en anderen met luchtwegaandoeningen.

Kunnen infraroodpanelen worden gebruikt in gebieden met wisselende temperaturen?

Infraroodwarmte is bovendien een stuk hygiënischer dan andere vormen van verwarming. Convectiestromen circuleren vaak stof en ziektekiemen door een kamer, wat slecht kan zijn voor de gezondheid. IR-warmte verhoogt echter geen stof, omdat het alleen objecten en mensen in een kamer verwarmt. Dit maakt het veel gemakkelijker om uw huis schoon en gezond te houden, vooral voor gezinnen met jonge kinderen of ouderen.

Een ander voordeel van IR-verwarming is dat het condensatie in een kamer helpt voorkomen, wat een veel voorkomende oorzaak is van vocht en schimmel. Als gevolg hiervan is het een goede keuze voor monumentale gebouwen en andere panden met historische kenmerken, omdat het de temperatuur van de lucht niet verandert en daardoor het risico op condensatie en vocht vermindert.

Zoals hierboven vermeld zijn infraroodpanelen verkrijgbaar in een breed scala aan vormen en maten, waardoor er voor elk huis en elke ruimte een perfecte oplossing is. Ze zijn ook ongelooflijk veelzijdig wat betreft de plaats waar ze kunnen worden geïnstalleerd. Ze hoeven namelijk niet laag aan de muur te worden geplaatst zoals bij een radiator, omdat ze van alle kanten warmte afgeven. Dit betekent dat ze aan het plafond kunnen worden gemonteerd, zelfs tegen een muur kunnen worden geplaatst of aan een plank kunnen worden gehangen. Infraroodpanelen kunnen zelfs worden aangepast zodat ze eruitzien als spiegels of worden bedrukt met een ontwerp, zodat ze opgaan in de inrichting van een kamer zonder er opvallend uit te zien als verwarming. Bovendien zijn ze met slechts 22 mm superslank, zodat ze voor maximale discretie achter een muur of in een kledingkast kunnen worden verborgen.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *