Multivitamine și minerale pentru corp

și minerale pentru corp

Mulți oameni se bazează pe multivitamine și minerale pentru a se asigura că primesc micronutrienții de care au nevoie pentru a rămâne sănătoși. Cu toate acestea, este important să ne amintim că aceste suplimente nu sunt un înlocuitor pentru o dietă echilibrată. O opțiune mai bună este să mănânci o mare varietate de alimente bogate în nutrienți, cum ar fi fructele, legumele și cerealele integrale. Și dacă credeți că dieta dvs. ar putea lipsi, un simplu test de sânge vă poate ajuta să determinați de ce vitamine și minerale aveți nevoie cel mai mult.

multivitamine si minerale pentru organism

Vitaminele sunt esențiale în cantități mici pentru ca organismul să funcționeze corect și să te mențină sănătos. Majoritatea oamenilor ar trebui să poată obține toate vitaminele de care au nevoie dintr-o dietă variată și echilibrată, deși unii ar putea avea nevoie de suplimente suplimentare.

Doza dietetică recomandată (RDA) este un ghid pentru a afla cât de mult din fiecare vitamină și mineral aveți nevoie pe zi. Acesta este de obicei exprimat în miligrame sau mcg, cu 1.000 de micrograme echivalând cu 1 miligram. RDA este adesea tipărit pe eticheta unui supliment. De asemenea, este posibil să obțineți prea multe dintre unele vitamine. De exemplu, consumul prea mare de vitamina C poate duce la diaree și prea multă vitamina A solubilă în grăsimi îți poate afecta oasele. Acestea sunt cunoscute ca doze toxice și sunt rare, dar ar trebui să fii conștient de ele.

Multivitamine și minerale pentru corp

Pe lângă vitamine, organismul are nevoie și de minerale, precum calciu, magneziu, fosfor, potasiu și zinc. Acestea se găsesc în principal în carne, pește, produse lactate, cereale integrale și fructe uscate.

Este important să verificați dacă multivitamina pe care o alegeți conține doar ingrediente pure, de înaltă calitate. O modalitate bună de a face acest lucru este să căutați pe flacon sigiliul Convenției Farmacopeei din SUA, care indică faptul că produsul a fost testat independent și îndeplinește standardele stabilite de USP. De asemenea, puteți găsi informații despre ingrediente pe site-ul USP.

O multivitamine include de obicei majoritatea nutrienților de care aveți nevoie pentru a rămâne sănătoși, dar este, de asemenea, o idee bună să luați suplimente individuale de vitamine și minerale, dacă știți că dieta dvs. ar putea fi deficitară în anumite vitamine și minerale. Un supliment de magneziu, de exemplu, poate ajuta la reducerea riscului de hipertensiune arterială și boli de inimă. De asemenea, este util pentru prevenirea constipației și a tulburărilor de stomac.

Cu toate acestea, un studiu care a urmărit peste 450.000 de bărbați timp de 12 ani a constatat că utilizarea pe termen lung a multivitaminelor nu le-a redus riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral. În schimb, experții în nutriție Johns Hopkins recomandă să se concentreze pe o dietă bogată în alimente bogate în nutrienți, cum ar fi lactate cu conținut scăzut de grăsimi, fructe, legume și cereale integrale. Acești nutrienți sunt mai puțin scumpi decât multivitaminele și oferă o abordare mai direcționată pentru menținerea sănătății. De asemenea, trebuie să vă asigurați că discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe orice supliment alimentar nou.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *