Hoe zonnepanelen te kopen

Hoe zonnepanelen

Er zijn veel verschillende opties waarmee u rekening moet houden als u een zonnepanelensysteem aanschaft. Veel installateurs en dealers zullen u adviseren over lokale en federale kortingen en incentives waarmee u uw kosten kunt verlagen. Zij kunnen deze zelfs namens u aanvragen. Het kopen van zonnepanelen is een investering die de verkoopwaarde van uw huis kan verhogen en een grote energiebesparing kan opleveren. Bovendien hebben zonnepanelen 25 jaar garantie en zijn ze vrijwel onderhoudsvrij.

zonnepanelen kopen Nispen

Over het algemeen zijn monokristallijne zonnepanelen duurder dan polykristallijne zonnepanelen, maar ze bieden een hoger wattage en passen op kleinere daken. Ze zien er ook slanker uit met een uniform donker uiterlijk dat past bij de meeste dakkleuren. Net als andere typen zonnepanelen werken monokristallijne zonnepanelen door de zonnestralen te gebruiken om elektriciteit op te wekken door elektronen vrij te maken uit siliciumatomen. Deze elektronen worden vervolgens verzameld door draadcircuits om de apparaten en andere apparatuur in uw huis van stroom te voorzien. Monokristallijne zonnepanelen staan bekend om hun hoge rendement in het bereik van 15 tot 20% en hun vermogen om goed te presteren bij warmer weer.

Monokristallijne zonnepanelen zijn zwart en hebben een uniform donker uiterlijk, terwijl polykristallijne zonnepanelen een blauwachtige tint hebben. Polykristallijne zonnepanelen zijn gemaakt van meerdere aan elkaar gesmolten siliciumkristallen, waardoor hun rendement lager is dan monokristallijne zonnepanelen, meestal op 17% tot 22%. Van mono-si-zonnecellen kunnen ook PERC- (Passivated Emitter and Rear Contact) en Bifacial-zonnecellen worden gemaakt, die extra productie- en assemblagestappen doorlopen die hun vermogen vergroten.

Hoe zonnepanelen te kopen

Deze technologieën zijn betaalbaarder dan mono-si en bieden nog steeds grote besparingen gedurende de levensduur van het systeem. Ze hebben een lage afbraaksnelheid en zijn ook recyclebaar. Bifaciale zonnepanelen zijn ontworpen om van beide kanten energie op te wekken, in tegenstelling tot monofaciale zonnepanelen. Hierdoor kunnen ze meer vermogen produceren en de efficiëntie verhogen. Ze zijn ook duurzamer en bestand tegen barre weersomstandigheden.

Deze panelen zijn het meest geschikt voor locaties waar zonlicht ze vanuit meerdere hoeken kan bereiken, inclusief boven gebouwen of andere constructies. Ze zijn ook ideaal voor woestijnen, waar gereflecteerd zonlicht de tweezijdige productie kan stimuleren. Ze zijn echter niet zinvol voor daken van woningen. Ze zijn doorgaans duurder dan monofaciale zonnepanelen en vereisen meer ruimte. Ze zijn ook vaak minder esthetisch aantrekkelijk dan conventionele monofaciale zonnepanelen.

Dunnefilmzonnepanelen bevatten dunne lagen fotovoltaïsch materiaal om zonlicht om te zetten in elektriciteit. De belangrijkste halfgeleiderfilm is vaak cadmiumtelluride (CdTe), amorf silicium (a-Si) of koperindiumgalliumselenide (CGIS). De film wordt tussen platen geleidend metaal geplaatst, meestal aluminium of glas.

Ze zijn ongelooflijk licht en flexibel, waardoor ze gemakkelijk op verschillende oppervlakken kunnen worden bevestigd. Ze worden vaak gebruikt op recreatievoertuigen, zeilen voor noodherstel en zelfs op de vleugels van drones. Ze kunnen echter niet dezelfde hoeveelheid energie produceren als zonnepanelen van kristallijn silicium. Om deze reden worden ze niet aanbevolen voor installaties op daken. Voer de gegevens van uw huis in voor meer informatie over zonne-energie en ontvang een gratis schatting van uw energiebesparing.

Let bij het kiezen van een zonnepaneel op panelen met robuuste garanties. Hoe langer uw zonnepanelen meegaan, hoe meer elektriciteit u kunt besparen op hun langetermijnefficiëntie. Veel fabrikanten bieden zonnepanelen met zwarte frames aan, die zo ontworpen zijn dat ze beter opgaan bij donkere daken. Ze kunnen echter meer opwarmen dan zonnepanelen met een wit frame, wat hun efficiëntie zou kunnen verminderen. De meeste zonne-energiesystemen betalen zichzelf binnen 20 jaar terug, waardoor ze een geweldige investering zijn. Door uw systeem contant aan te schaffen, krijgt u de hoogste besparing en voorkomt u rentebetalingen. EnergySage is de grootste online marktplaats voor zonne-energie in het land en verbindt u met gekwalificeerde zonne-energie-installateurs die strijden om uw bedrijf.

Met flexibele zonnepanelen kunt u van elke ondergrond een bron van duurzame energie maken. Ze zijn ideaal voor daken die het gewicht van traditionele panelen niet kunnen dragen, of voor campers, boten en tenten. Zonnepanelen staan de hele dag in de zon en dat kan leiden tot chemische afbraak. De slijtage van het kunststoflaminaat vermindert de efficiëntie en kan er zelfs toe leiden dat het paneel losraakt van de houder. Zoek naar een product dat wordt geleverd met een garantie die dit probleem dekt. Een sterke garantie duidt doorgaans op een kwaliteitszonnepaneel. Zorg er ook voor dat de kit een standaard gebruikershandleiding bevat in de taal van uw keuze.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *